Regeringen skärper restriktionerna inför julhelgen

Regeringen skärper en rad restriktioner inför jul- och nyårshelgen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari.

  •  Max fyra personer får sitta tillsammans vid samma bord på restauranger. Gäller från 24 december.
  • Alkoholförsäljning får inte ske efter kl 20. Gäller från 24 december.
  • Max antal personer som besöker köpcentrum, större butiker, gym etc begränsas. Exakta antalet styrs av storleken på lokalen.
  • Folkhälsomyndigheten uppmanar alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean för att minska trängseln.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken i samband med arbetspendling och vid andra tider då det är svårt att undvika trängsel. De nya riktlinjerna träder i kraft den 7 januari.
  • Alla som kan ska jobba hemma. Detta gäller inom stat, regioner, kommun och privat. Gäller omedelbart och till och med den 24 januari.
  • All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, idrottshallar och museer.
  • Gymnasieskolor ska undervisa på distans till och med den 24 januari. Gymnasiesärskolan är undantagen. 

Kultur- och fritidsverksamheter i Gällivare kommun stänger

Med anledning av regeringens beslut stänger vi alla kultur- och fritidsverksamheter med omedelbar verkan fram till 24 januari. Detta gäller bibliotek, bildarkiv, badhus, idrottshallar, fritidsgården Polar, museum samt Alltinget och Re-form. Biblioteket erbjuder viss beställningsservice samt ”boken-kommer”, för mer information se hemsidan eller kontakta oss. 

Re-playen

Re-playen håller öppet under covid-säkra former så att du kan låna utrustning för uteaktiviteter. Lånetiden förlängs för alla som lånar utrustning innan jul, återlämning sker när Re-playen öppnar den 7 januari.

Öppettiderna för Re-playen är:

21-22 dec  kl. 10-16
23 dec kl. 10-12
28 dec – 6 jan Stängt
Öppnar igen 7 januari.         

Dundret

Dundret håller öppet med de restriktioner de infört under säsongen. För mer information se www.dundretlapland.com/covid19  

Arbeta hemifrån

Om ni har möjlighet att arbeta hemifrån så ska ni också göra det efter samråd med er närmaste chef. 

Övrigt

För att utföra självtest för Covid -19, vid misstänkta symptom, ska ni boka tid på 1177.se och därefter besöka teststationen på Upplagsvägen 15. Se information på www.1177.se

Om ni har testat er ska ni också stanna hemma i väntan på provsvar. Detta gäller barn som vuxna.

Barn med familjemedlemmar som har bekräftad covid-19 ska också stanna hemma.

För vidare information se www.krisinformation.se

Gällivare kommun            

Övriga upplysningar:
Andreas Pääjärvi, Säkerhetschef, Gällivare kommun
samverkan@gallivare.se