Eldsjälsstipendium

Gällivare kommun delar varje år ut ett stipendium på på 10 000 kronor till " Årets eldsjäl"
Den sanna eldsjälen utför ofta ett arbete som inte alltid syns utåt men som föreningen, verksamheteinte skulle klara sig utan. Årets eldsjäl skall vara bosatt i kommunen och under en längre tid varit ideellt verksam.

 

Årets eldsjälsstipendiat 2020 Ellen Lundgren

Ungdom-, fritid- och kulturutskottet har den 8 maj beslutat att Ellen Lundgren - Finska Klubben m.fl. organisationer och aktiviteter hon deltar i är årets eldsjälsstipendiat.

Motiveringen lyder enligt följande:

Ellens stora och fantastiska engagemang i många föreningar och andra tillfällen gör henne till en person som varenda förening och sammanhang både behöver och vill ha. Hennes stora hjärta, där alla får vara med och ta sin plats, hennes förmåga att utveckla idéer, organisera aktiviteter, dra in resurser och mycket mer, gör Ellen till den värdiga eldsjälsstipendiat hon är.  

 

- Det betyder fantastiskt mycket. Mina medhjälpare i olika föreningar ska dela det här med mig. Utan dem är jag ingenting. Man kan inte vänta att någon annan ska göra något och jag har aldrig varit rädd att misslyckas. Av misstag blir man starkare, säger Ellen.

Foto: Michael Renström