Gällivare museum


Varmt välkomna till Gällivare museum!
 Vi är ett kulturhistoriskt museum som visar den lokala historien, till exempel om Gällivare och Malmberget, samerna, nybyggarna och gruvorna. Dessutom har vi tillfälliga utställningar.

Alla barn är varmt välkomna på vår adventskalender! Glöm inte att anmäla dig! I år har vi gjort om julkalendern till en adventskalender. Det vill att det blir därför barnaktiviteter som sagoläsning och pyssel varje lördag fram till jul. Bakgrunden till förändringen är att vi inte har de personalresurser som krävs för att kunna genomföra en daglig julkalender.


Adventskalender


Bildarkivet kommer att ha ändrade öppettider under december.
Tisdag - fredag 9.30-13.30. Varmt välkomna!

Öppettider bildarkivet


Gruvarbetarnas konstsamling 11 december till 4 januari!
I dagarna är det 50 år sedan den stora gruvstrejken 1969-1970 började. Varmt välkommen att besöka vår utställning om Gruvarbetarnas konstsamling! Under strejken skänkte många konstnärer av sina verk till gruvarbetarna. Dessa skulle säljas för att dryga ut strejkkassan. När strejken slutade fanns det kvar drygt 100 konstverk i Malmberget, vilka blev Gruvarbetarnas konstsamling.

Vi behöver din hjälp på museet i advent!
Vill du vara volontär eller skänka julpysselmaterial? Nu närmar sig julen med stormsteg och vi på museet förbereder årets adventskalender för fullt. Vi är en liten grupp med och vi behöver din hjälp för att kunna genomföra kalendern. Vi vore därför väldigt tacksamma om du kan ställa upp och arbeta som volontär under en eller flera av lördagarna under adventstiden. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att läsa sagor, hjälpa barnen med julpyssel, plocka fram och ta undan material samt vara social med besökarna. Temat för årets adventskalender är hållbarhet, återvinning och klimatet.
Läs mer här!

Följ oss på Facebook!


Museets öppettider:

Mån Stängt
Tis-Fre 11:00-15:30
Onsdagar 11:00-20:00
Lördag 12:00-14:00
Söndag Stängt

Besöksadress:
Storgatan 16 
982 31 GÄLLIVARE
Reception: 0970-818 692
Mail: MuseumADM@gallivare.se 

Vi som arbetar här:

kontaktinfo