Just nu på museet

Gruvarbetarnas konstsamling 11 december till 4 januari!
I dagarna är det 50 år sedan den stora gruvstrejken 1969-1970 började. Varmt välkommen att besöka vår utställning om Gruvarbetarnas konstsamling! Under strejken skänkte många konstnärer av sina verk till gruvarbetarna. Dessa skulle säljas för att dryga ut strejkkassan. När strejken slutade fanns det kvar drygt 100 konstverk i Malmberget, vilka blev Gruvarbetarnas konstsamling.

Vi behöver din hjälp på museet i advent!
Vill du vara volontär eller skänka julpysselmaterial? Nu närmar sig julen med stormsteg och vi på museet förbereder årets adventskalender för fullt. Vi är en liten grupp med och vi behöver din hjälp för att kunna genomföra kalendern. Vi vore därför väldigt tacksamma om du kan ställa upp och arbeta som volontär under en eller flera av lördagarna under adventstiden. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att läsa sagor, hjälpa barnen med julpyssel, plocka fram och ta undan material samt vara social med besökarna. Temat för årets adventskalender är hållbarhet, återvinning och klimatet.


Det vore även fantastiskt om du har möjlighet att bidra med lite material till julpysslet, till exempel tyg, garn, snören, färgade papper, enfärgat kartongpapperoch träkulor. Genom att barnen får arbeta med skänkta och återvunna material kan vi på ett konkret sätt återknyta till och berätta om hållbarhet. Du kan lämna materialet i receptionen på museet under dess ordinarie öppettider, det vill säga tis-tors-fre 11-15:30, ons 11-20 och lördag 12-14. Materialet skall vara helt och rent.

Adventssamlingarna kommer att ske inne på museet där barnen får höra sagoläsning och därefter kan de ägna sig åt julpyssel och tillverka egna julklappar till nära och kära. Barnen kommer till stor del att få arbeta med skänkt och återvunnet material, något som innebär att vi på ett konkret sätt kan återknyta till och berätta om hållbarhet.

Aktuella lördagar:
30 november
7 december
14 december
21 december

Tusen tack på förhand
Björn Pettersson
Intendent vid Gällivare museum


Museets öppettider:

Tisd-Fre 11:00-15:30
Onsdagar 11-20:00
Lördag 12:00-14:00
Söndag Stängt

Besöksadress:

Storgatan 16
982 31 GÄLLIVARE
Reception: 0970-818 692

e-post

Vi som arbetar här:

kontaktinfo