Festivalen som firat in hösten sedan 2007. Årets upplaga kommer att bjuda på en härlig kompott av barnaktiviteter, teater, konserter och författarsamtal.

Äntligen dags för Kulturfestival!

Varmt välkomna till årets upplaga av Kulturfestivalen i Gällivare. Här presenterar vi ett hejdundrande program med aktiviteter för stora som små. Festivalen bjuder på en härlig kompott av olika arrangemang mellan datumen 16/10-24/10.

Efter en lång tid av isolering och brist på kultur i live-format hälsar nu Gällivare Kommun Kulturen tillsammans med Kulturföreningar och Svenska Kyrkan in er till en vecka full av härliga aktiviteter.
Barnaktiviteter, teater, konserter och författarsamtal är lite av det som veckan kommer att bjuda på. Även landsbygden firar festivalen med trevliga tillställningar. Redan till helgen bjuder Nilivaara Byagille in till en kulturdag av mat, prat, berättelser och fika. Likaså på Moskojärvi bygdegård där man i dagarna två bjuder in till hantverk, café, loppis och tipsrunda.

Det är i Gällivare kommun det händer! Programmet i sin helhet hittar du här, men det finns även att läsa i veckans annonsblad.

Många av aktiviteterna är gratis men vissa aktiviteter kräver förköp, se detta under respektive programpunkt. Observera att programmet är preliminärt, vissa ändringar kan komma att ske.

Psst... Glöm inte att tagga Gällivare kommuns instagram @nyagallivare och #gallivarekulturfestival när ni deltar på kulturens arrangemang!

Arrangörer:
Gällivare Kommun Kulturen tillsammans med Kulturföreningar och Svenska Kyrkan.