Krisberedskapsveckan

Den 6-12 maj 2019 uppmärksammar vi den nationella Krisberedskapsveckan. Passa på att delta i våra aktiviteter eller besöka våra utställningar. Där kan du lära dig mer om hur du kan förbereda dig och din familj i händelse av en samhällskris.

Krisberedskapsveckan har startats av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och det är en kampanj tillsammans med landets kommuner. Luleå kommun har en god beredskap för att hantera samhällskriser av olika slag men det är också viktigt att du som bor i kommunen är välinformerad och engagerad om något skulle hända. Krisberedskapsveckan fokuserar på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

Utställningar och aktiviteter om krisberedskap

Under Krisberedskapsveckan i år kommer vi att erbjuda utställningar, bland annat i kommunhuset. Besök dem gärna och få mer information om krisberedskap och hur du kan förbereda en så kallad krislåda i ditt hem. Exempel på vad som är bra att ha hemma är konserver och livsmedel som klarar sig i rumstemperatur, stearinljus, varma kläder, plastdunkar, batteridriven radio och extra batterier.

Aktiviteter under veckan

Just nu pågår planering inför årets krisberedskapsvecka 2019. Jobbar din förening eller organisation med frågor som rör civilt försvar, hemberedskap eller annan krishantering? Vill ni delta med aktiviteter under årets krisberedskapsvecka?
Kontakta gärna oss.

Förberedelser i hemmet

Genom att ha en hemberedskap inom områdena mat, värme, vatten och kommunikation kan de flesta av oss klara oss själva under 72 timmar i händelse av en kris. Då kan samhällets resurser användas för att hjälpa mer utsatt människor som äldre, sjuka och barn.

Se filmerna om krisberedskap

Nedan kan du se armbryterskan Heidi Andersson som visar enkla tips för att skaffa en hemberedskap för hushållet:

Mer information om krisberedskap: