Nytt i fiberprojektet - Oktober

Fiberblåsning på MellanområdetVi bygger för fullt och kommer fortsätta med det tills vintern sätter stopp (då tar vi itu med femton tons pappersgöra som vi har byggt upp under sommaren).

Mellanområdet etapp 1 har kommit en bra bit på väg med fastighetsinstallationerna och har i veckan påbörjat blåsningen, vilket betyder att snart är allt klart i villaägarnas ände, och vi kan ansluta er så fort vi har aktiva nätet på plats. Nästa år kör vi igång med nästa etapp som är ovanför mellanvägen.

Apelqvistheden och Folkets Park är i full gång och söker upp villaägarna och monterar boxar och gräver.

Till samförläggningen på Björkmansheden del 2 som blir klar i år har vi beställt blåsning så det ser bra ut för er också. Del 1 och 3 som har startat i år har också meddelat att det finns en god chans att de har fiberkanalisationen klar och dokumenterad inom ett par veckor. Vår dröm är att vi skulle hinna blåsa hela Björkmansheden i år och det finns fortfarande en chans att det kan bli verklighet. Det hade varit roligt att kunna ansluta er alla (som vill) under vintern. Vi lovar att kämpa för att det ska bli så.

Landsbygden då? Hakkas kommer vi påbörja nästa år. Dokkas påbörjar vi egentligen redan i år när vi gräver ner luftledningarna. I Ullatti pågår utbyggnaden men den blir inte klar i år, likaså Nattavaara och Nikkaluokta.

Vi vill även meddela att beslut om namnet på vårt nya stadsnät nu verkar vara ganska nära, spänningen är oliiidlig...

Ja, det var lite om vad vi gör denna månad och framöver. Ha en fin oktober allihopa!

Hälsningar Jonas, Stefan och Eva