Semestertider

Hej!

Mitt i högsommar solen är det många som tar semester och så gäller även för oss som arbetar med bredband.

Bland annat projekt i tätorten, som påbörjats föregående år, påverkas denna veckan av semesterledighet hos entreprenörerna.

Det är dock långt ifrån stilla. I Hakkas monteras fasadboxar och i veckan påbörjas även schaktarbetet. Även samförläggningar med Vattenfall i Markitta/Nilivaara startar under veckan.

Pga semestrarna har även uppdatering av hemsidan uteblivit föregående vecka. Även denna vecka kan vissa statusar förbli oförändrade.


 

Svar på några vanliga frågor relaterat till semestertider:

Passar inte den tid ni fått för hembesök av entreprenörerna? Att ni inte har möjlighet på tilldelad tid är inget som gör att ni blir utan fiberanslutning. Kontakta er entreprenör för en ny tid.

Reser ni bort? Arbetena pågår under flera månader, så förutsatt att er resa inte blir väldigt långvarig så behöver ni inte oroa er.

De har grävt på alla gårdar utom vår, har de glömt oss? Om entreprenören ej kunnat göra hembesök på tilldelad tid kan entreprenörerna tillfälligt hoppa över er fastighet för att inte bli stillastående i sitt arbete. Er anslutning kommer dock vara färdig för aktivering samtidigt som alla andras, även om grävningen sker något senare än för de andra i kvarteret.

Vårt mål är att alla fastiheter som kan anslutas ska anslutas. Om inte med en aktiv anslutning så åtminstone förberett med fiber fram till husfasad. Pga detta gör vi och våra entreprenörer allt för att alla ska få ta dela av en fiberanslutning där vi bygger ut. Har ni inte aktivt tackat nej kommer vi söka er på nytt vid flera tillfällen. 

Klicka här för att hitta fler frågor och svar.

 

Glad sommar!

Önskar

DunderNET