dunderNET-nytt Februari

Hejsan alla kommunmedborgare och andra som är intresserade av vårt senaste nytt!

Kallt och snöigt har det varit sedan årsskiftet och nu är det inte mycket utomhusarbete som pågår. Vi gör lite blåsning kring Forsvallen men övriga arbeten har vi stoppat tills det blir bättre klimat för grävarbeten.

Vi jobbar på med aktiva nätet för fullt för vi vet att ni är ju många som gärna vill börja använda fibernätet, vi väntar fortfarande på en del utrustning som vi behöver. 

På områdena Björkmansheden 1 och 3 som vi har samförlagt kommer vi att blåsa ut fiber men först ska vi installera konverter inne hos alla som vill ha det. Vi kommer att erbjuda er möjlighet att via en webbsida boka in en tekniker som kommer hem och gör installationen och genomföringen till fasadboxen. Det kommer vi skicka ut information om med posten inom kort. Om man inte kan/vill surfa in och boka så kommer det självklart att finnas möjlighet att ringa oss så gör vi bokningen. 

Vi får en del frågor från er på landsbygden, en del byar har vi ju klart för oss när det blir utbyggt då är det ju trevligt att kunna ge ett besked. Andra gånger samförlägger vi och då har ju inte vi kontrollen och kan kanske inte säga säkert när det kommer att bli. Men det finns många fördelar, bland annat väldigt mycket pengar att spara på att samförlägga, och därför väljer vi den lösningen när vi kan.

Nu njuter vi av att solen återvänder så sakteliga, ha det fint!

Hänsningar Eva, Stefan, Jonas