Izabel sommarjobbar

Nu i juli har utvecklingsenheten fått förstärkning av Izabel Nordlund. Izabel är landsbygdsutvecklingsstudent vid SLU, Ultuna. Hon har sina rötter i Luleå och älskar Norrbotten, därför planerar hon att flytta tillbaka efter examen och hitta ett jobb som matchar hennes intressen och engagemang.  

Det är både roligt och berikande att få en arbetskollega som också brinner för landsbygden. Då finns det större möjlighet att diskutera frågor ur olika perspektiv, menar Emma. Izabel sommarjobbar på Region Norrbotten och på Gällivare kommun. Under hennes fyra veckor på utvecklingsenheten har Izabel arbetat i projektet med att underöka omvändhemsändning, sammanställa befolkningsstatistik för bygderna, som är ett viktigt underlag vid planering av service. Izabel har också tillsammans med projektledare Emma påbörjat en kartläggning av nyckelindikatorer för landsbygdsutveckling på olika nivåer, ett strategiskt arbete som innefattar allt från service till demografi och distansutbildningar.

”Det roligaste har varit att jobba med dig Emma. Det känns kul att ha möjlighet att lära av någon som har läst samma utbildning och är ganska nyexaminerad. Sen har det varit kul att lära sig om hur olika länets landsbygder ser ut genom Region Norrbotten och sen jobba för Gällivare kommun för att se arbetet på en lokal nivå. Jag tycker er lösning med att arbeta i bygder känns smart. Tack för en lärorik sommar!” Izabel