Gällivare dominerade UF-mässan!

– Det är helt sjukt, jag fattar ingenting, säger Hanna Apelqvist som även tog en andraplats som årets säljare.

Det är ingen tvekan om att det var Gällivare som dominerade årets UF-mässa 18-19 mars i Luleå. Kitchen Support, No Mess och Sov Gott UF blev flerfaldigt belönade och glädjen var stor på mässans sista dag. På tisdagen invigdes UF-mässan och på kvällen var det dags för middag med underhållning och prisutdelning. Kitchen Support UF var först upp på scen av Gällivareföretagen när de vann första pris för bästa företagsamma bild på Instagram. Några kategorier senare stod det klart att de även vunnit tredje pris för bästa webb.

– Vi trodde aldrig vi skulle vinna pris för vår webb, det kom som en chock. Det vi har satsat på var att vinna tävlingen på Instagram. Vi har delat ut flyers på Gällivare Vintermarknad, informerat om tävlingen på Välkommaskolan och Facebook, säger Melinda Gundmalm.

No Mess UF vann pris för bästa webb och de var lika chockade som Kitchen Support UF när de gick upp på scen för att motta publikens jubel. Deras produkt heter ”Spinny” och är en kabelsnurra som ser till att kabeln inte trasslar sig.

– När vi skulle starta UF-företag såg vi till vår egen vardag och problemet med trassliga sladdar. Vi hittade en produkt i Kina som löste det problemet och importerade den till Sverige. Vi kommer att fortsätta med No Mess, antingen som UF-alumner, enskild firma eller aktiebolag, säger Fanny Nyberg och tillägger att de aldrig trodde på vinst för bästa webb, men att de är jätteglada över priset.

Kitchen Support UF tävlade med sin produkt ”Smöris” som är en smörförpackning som är enkel att öppna och stänga samt har en inbyggd skärbräda. Deras idé grundar sig i att de vill erbjuda innovativa produkter för att underlätta konsumenternas vardag.

– Vi vill fortsätta utveckla fler produkter, men just nu koncentrerar vi oss på ”Smöris”. Det finns även en tanke om att göra om den för till exempel leverpastej.

Årets mässa var en succé och på onsdag eftermiddag samlades alla ungdomar framför scenen för den sista prisutdelningen. Kitchen Support UF var det företag som fick motta flest priser och de kommer även att få åka till Stockholm och tävla i SM 26-27 maj.

– Det är helt otroligt att vi ska få åka till SM! Det var vårt mål hela tiden, men vi blev jättechockade när vi fick reda på att vi verkligen ska få åka. Det var därför det var så mycket tårar på scen, säger Hanna Apelqvist.

Under UF-mässan i Luleå Energi Arena deltog 112 företag som drivs av 296 gymnasieelever från hela Norrbotten. Ung företagsamhet är en utbildning i företagande och under ett läsår får de driva sina egna företag från start till avveckling.

Se bildspel från UF-mässan

 

Vinster

KITCHEN SUPPORT UF
1:a pris
Årets bild på Instagram
Årets produktutveckling
Årets monter
Årets kooperativa företag  

2:a pris
Årets säljare, Hanna Apelqvist  

3:e pris
Årets vara
Årets webb
Årets UF-företag

NO MESS UF
1:a pris
Årets webb

3:e pris
Årets affärsplan

SOV GOTT UF
3:e pris
Årets monter

Producerad av: Favör Reklambyrå