Boservice för hela Malmfälten

Bostadssituationen i Gällivare och Malmberget har länge varit akut. I december 2012 startades Boservice i Malmfälten AB för att underlätta för bland annat företag att hitta bostäder.

Företagsbolaget driver ett projekt som heter Realisera där bra idéer sprids i nätverket och de som är intresserade av att förverkliga dessa får hjälp under uppstartsfasen. Maria Sätterqvist på IN Gellivare tipsade om en verksamhet i Malmö som förmedlar bostäder och Eva Ljung bestämde sig för att starta upp Boservice i Malmfälten AB. Hon driver sedan tidigare även Allt-i-Allo administration och har under åren fått flera förfrågningar från företag om hjälp med boende.

— Jag bestämde mig för att bredda min verksamhet eftersom jag ansåg att det fanns ett stort behov. Mitt arbete består av att förmedla kontakter och jag tar även hand om det administrativa. Många privatpersoner tycker att det är jobbigt och känns krångligt att hyra ut sina bostäder och då hjälper jag till, säger Eva Ljung.

Det är mest företag som anlitar Boservice i Malmfältens tjänster, men även privatpersoner har kontaktat Eva Ljung. Hon har bland annat hjälpt en familj som arbetar på sjukhuset att hitta ett hus att hyra.

— Jag hjälper till med allt från kontraktskrivning till kreditupplysning, rådgivning och visningar. För kunder i Gällivare finns ytterligare kringservice att tillgå.

Hon har bara fått positiva reaktioner, både från de privatpersoner som hyr ut sina bostäder och företagen.

— Det känns bra, men det ligger mycket jobb bakom varje förmedlad kontakt. Jag har fullt upp och just nu fömedlar jag bostäder i Kiruna, Svappavaara, Gällivare och Malmberget.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales