Clean Solution tog storslam!

Välkommaskolans UF-företag Clean Solution tog hem sex av åtta priser på Norrbottens regionala UF-mässa som hölls i Jokkmokk. De fick pris för bästa innovation, vara, affärsplan, monter, säljare och UF-företag.

Ung Företagsamhet (UF) har sedan 1992 gett ungdomar i Norrbotten möjlighet att upptäcka sin kreativitet och företagsamhet genom att under ett läsår få starta, driva och avveckla ett UF-företag. UF-företag från Välkommaskolan har gjort bra ifrån sig under åren på både regional och nationell nivå under ledning av gymnasieläraren Eva Martinsson.

I år heter ett av företagen Clean Solution och de har tagit fram en avloppsrensare som ska förenkla rengöring av avloppet i duschen. Produkten heter Happy Pipes och är en filterpåse gjord av nylon mesh. Filterpåsen sätts ner i avloppsbrunnen och när det är dags för rengöring tar man helt enkelt upp och slänger den. En enkel och smart lösning som gjorde att de vann pris för bästa innovation och vara på den regionala UF-mässan som hölls i Jokkmokk nyligen. De tog också hem priset för bästa affärsplan, monter, säljare och UF-företag.

— Det har varit otroligt givande att driva ett UF-företag, vi har lärt oss jättemycket. Vi hoppas på en fortsättning när läsåret är slut, säger Evelyn Lampinen, VD.

I maj är det dags för SM i Ung Företagsamhet som hålls i Stockholm, där får de tävla mot vinnarna från de andra länen i Sverige.