Conscriptor i Gällivare växer efter storaffär

— För Gällivare innebär det att vi kommer att fortsätta rekrytera medicinska sekreterare. All rekrytering för hela Sverige utgår från Gällivare och det kommer att bli så även i fortsättningen, säger Henric Carlsson, vd och grundare av Conscriptor.

Conscriptor producerar årligen över två miljoner medicinska journaler, är Sveriges ledande företag inom området och har över 250 anställda som varje dag producerar över 5000 medicinska journaler till Sveriges hälso- och sjukvård. Från Gällivare, både på kontoret och hemifrån, arbetar 51 personer och fler ska det alltså bli. Det geografiska läget mellan Conscriptor och kunden har ingen betydelse då leveranserna av journalerna sker digitalt.

— Vi rekryterar gärna så mycket vi kan i Norrland och har många kollegor främst runt omkring Gällivare och Luleå och ser fortsatt expansion i området. Vi investerar stora belopp i teknik som gör det möjligt att anställa hög kompetens och främst från mindre orter. Detta är viktigt för att vara med och bidra till ett levande Sverige även utanför storstadsregionerna, säger Henric Carlsson.

Conscriptor har tagit fram en teknisk vision för bolaget och där är förvärvet av Sveriges största dikteringslösning Medspeech, som precis gjorts, en del av flera mål för att nå deras uppdrag att skapa mer vård genom mindre administration.

— Framtiden handlar om att utveckla fler lösningar för att minska administrationen i vården. Vi kommer även att se på möjligheten att exportera denna kunskap till andra länder och vi har en dialog med flera sjukhus i centrala London. Redan idag har vi kunder i England som önskar utöka samarbetet med oss och specifikt tjänsten Medspeech.

Fakta
Conscriptor grundades 2006 av Henric Carlsson. I dag har företaget cirka 250 medarbetare och är primärt verksamt inom hälso- och sjukvård. Conscriptor har av tidningen Dagens Industri utsetts till Gasellföretag år 2009, 2010, 2011 och 2012. Conscriptor har sitt huvudkontor på Orust. I januari 2013 förvärvades företagen LocusMedicus med produktion i Gällivare och Stockholm samt IQ Responsum med produktion i Luleå. Genom förvärven blev Conscriptor landets största leverantör inom journalhantering.

Mawell är ett snabbt växande nordiskt IT-företag inom hälso- och sjukvården. De levererar innovativa lösningar nationellt och internationellt till offentliga och privata sjukhus och organisationer samt läkemedelsföretag.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget