Dundrets hotellchef Sandra Hallnor.

Dundret – fjället mitt i stan

För drygt ett halvår sedan utökade Peter Aasa sin verksamhet på orten då han köpte Dundrets skidanläggning. Satsningarna syns tydligt på området och fler kommer framöver.

Under en tidig morgon i slutet på november bjöd Dundret in till frukostsnack. På plats fanns hotellchefen Sandra Hallnor och driftchef Jan Edvardsson som berättade om sina planer för kommande säsong och framöver. Det blir bland annat fler husvagnsplatser med nya servicehus och 100 nya hotellrum med självservice nere vid backarna. Dessutom har restaurangen och värmestugan fräschats upp.

Fler ben att stå på

Med olika typer av boendealternativ hoppas man att locka fler gäster. Men det handlar också om att attrahera fler målgrupper än skidåkare. Det finns ett stort intresse för skoterkörning och bilevent så en tankanläggning kommer installeras. För barnfamiljer blir Snölandet ett välkommet tillskott. Utbudet utökas med en rodelbana för barn vid Liikavaarabacken, ett 120 meter långt transportband för barn med pulkor och skidor samt en inhägnad skoterbana.

- Alla vill inte bo på hotell utan önskar ett billigare och enklare boende som exempelvis rum med självservice, förklarar Sandra Hallnor.

- Grundplanen är att vi ska ha fler ben att stå på samt att få hit internationella gäster, säger Jan Edvardsson.

Vidga vyerna

Förutom området kring backarna utvecklas områdena i ytterkanterna upp. Området kring D-backen som stått oanvänd i många år har röjts upp och liften till backen renoveras. Området kommer inte att pistas utan här handlar det om lössnöåkning. Fjällstugan har fått ett rejält ansiktslyft med en ny fasad och har nu rinnande vatten och toaletter. 

- I Fjällstugan kommer vi erbjuda lite lyxigare alternativ när backarna är öppna. Det blir också möjligt att hyra stugan för olika arrangemang efter skidanläggningens ordinarie öppettider, säger Sandra.

- Hoppbacken kommer att förvandlas till en 100 meter isvägg som vi precis fått bygglov för, säger Jan.

Fler besökare öppnar upp för möjligheter för aktiviteter och event för både lokala och långväga gäster. Vi ser framemot en spännande vinter på Dundret.

Gällivare kommun satsar på barn och ungdomars skidåkning

Gällivare kommun fortsätter sin vintersportsatsning genom att bidra till lägre liftkortspriser på Dundret för barn och ungdomar. Stödet gäller för rabatt på liftkort för barn och unga 8-18 år som är skrivna i Gällivare, med 500 kr per kort. Erbjudandet gäller till och med 31 december 2017.

- Gällivare kommun har anslagit 250 000 kr för subvention av Gällivareungdomarnas liftkort. Det är lika mycket som tidigare år och erfarenhetsmässigt så har försäljningen legat på ungefär 500 kort,säger Andreas Hinzer, utvecklingschef.