Peter Aasa tar över Dundrets skidanläggning

Dundret har fått en ny ägare

Dundret skidanläggning har fått en ny ägare. Det är Gällivarebon och hotellägaren Peter Aasa som nu utökat sin verksamhet och köpt anläggningen.

Redan nu avslöjar Peter att det blir en ny restaurang med sporttema vid liftarna, nytt servicehus, nya grillplatser, förbättringar i barnområdet och 200 nya husvagnsplatser. Dessa delar ingår i de 13 miljoner kronor som satsas för att förbättra anläggningen. 

Fokus på att skapa en anläggning som fylls under helgerna

Målet är att utveckla en anläggning som är belagd under helgtid. Barnfamiljer är en viktigt grupp som den nya ägaren vill satsa på och förhoppningen är att utvecklingen av barnområdet ska göra det mer attraktivt för barnfamiljer att spendera tid på Dundret. En annan grupp som Peter Aasa satsar på är skoterförare där planen är att upplåta delar av en backa för skoterkörning.

- Ja, nu jäklar ska det gå. Jag räknar med att få lönsamhet. Vi får driftsfördelar i och med Quality Hotel-kedjan, berättar Peter Aasa för Norrbottens Affärer. Det känns superkul. Det är en rolig anläggning. Utan Dundret blir Gällivare tråkigare, fortsätter Peter, som nu driver Quality Hotel i Gällivare.