Dundret har satsat flera miljoner på renoveringen av anläggningen, en uppfräschning som beräknas resultera i ökat antal gästnätter samt en inkomstkälla för hela kommunen.

Dundret i ny kostym ger intäkter till Gällivare

Nu är det dags att inviga delar av det nyrenoverade Dundret och Björnfällan.
— Det känns otroligt kul att få inviga lokalerna och konferens-konceptet efter att ha jobbat i och runt "byggstök" under en längre tid. Nu börjar alla bitar falla på plats och det känns både roligt och spännande, säger Amanda Matti, säljchef på Dundret.

På onsdag är det fest för särskilt inbjudna när Dundret inviger sina nya konferenslokaler och restaurangerna. Även Dundrets nya vinbar är färdig att hälsa alla gästerna välkomna. Lagom till vintersäsongen kan alltså Gällivares närbelägna fjällanläggning erbjuda nyrenoverade lokaler och hotellrum.

— Vi ska försöka fylla säsongen med nöjen samt smakupplevelser och hoppas att folk hittar hit och uppskattar satsningarna. Vi har haft fullt på hotellet och många gäster i restaurangen under nöjeskvällarna i oktober och november och det känns jätteroligt. Det är ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll när det gäller våra satsningar, säger Amanda Matti.

Dundrets mål är att de ska ha öppet året runt med aktiviteter både inomhus och utomhus. Fokus ligger både på de större evenemangen som Chasing Light, Dundretrennen och Dundretbragden, men även mindre satsningar och nöjen i både restaurang och nattklubben. I år har Dundret även byggt ut husvagnsparkeringen och ett nytt servicehus till den ska stå klart i månadsskiftet januari och februari.

— Vi har även röjt i backarna och kan nu erbjuda ett par nya nedfarter samtidigt som vi gjort investeringar för att kunna garantera en tidig säsongsstart. Vi har haft både alpina- och längdlandslag här under försäsongen för träning, säger Amanda Matti.

Vad betyder de stora satsningarna på fjällanläggningen Dundret för Gällivare och näringslivet?

— Dundret är ett mycket bra komplement till vår starka gruvnäring, ett bra nav inom besöksnäringen för Gällivare men även hela länet. Givetvis blir det en stark inkomstkälla även för handeln, bensinmackar och andra servicenäringar. Och vad det gäller arbetstillfällen betyder det väldigt mycket. Gällivare behöver ett breddat näringsliv, säger Kjell-Åke Johansson, vd för näringslivsbolaget Expandum i Gällivare.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.