Dundret satsar på vinterupplevelser

Dundret skall vara ett komplett resmål för vinterupplevelser. Satsningar på bättre och utökad belysning samt installation av ett nytt snökanonsystem är redan gjorda. Snökanonsystemet är byggt för att även kunna användas efter världscupspåren. En satsning gjord tillsammans med Gällivare kommun. Men det kommer mera.

- I år har vi jobbat mycket med backarna redan under barmarkstiden och till och med breddat hela parkområdet. Thunderparken har blivit större och fått nya rails och under den kommande säsongen kommer vi dessutom att inviga nya attraktioner för hela familjen, säger Ingela Emmoth, verksamhetsansvarig för Dundret Resort.

Två av nyheterna är en ny Björnpark för kidsen och Family Ski Cross, en bana skapad av natursnö och anpassad för alla typer av åkare.

- Vi testar intresset i år och till kommande säsonger anlägger vi en fullvärdig Ski Cross bana. Satsningar som vi tror kommer att uppskattas av många åkare, säger Ingela Emmoth.

Nu stundar snart världscuppremiären och det är full fart i området. Nyligen hade man besök av det tyska och svenska alpina landslaget som avslutade sin försäsongsträning på Dundret. Och snart är området fyllt av besökare från hela världen som vill uppleva längdåkning på högsta nivå. Ett bra bevis på att Dundret både har backar och spår i världsklass.