Dundret storsatsar för framtiden

Dundret Sweden AB storsatsar för framtiden. Målet är att bli en skid- och konferensanläggning av högsta klass med stort nöjesutbud, större och bättre konferenslokaler samt fler hotellrum. Tanken är att man ska kunna ta emot större grupper som vill uppleva det unika som Dundret har att erbjuda men också återta positionen som ett bra nöjeshotell.

Att Dundret har backar och pister i världsklass är vida känt. Hit kommer varje år landslagsåkare från olika länder för sin försäsongsträning. Nu satsar man på att bli lika bra på nöjen, konferenser, boende och upplevelser. Totalt satsar Dundret 20 miljoner på en helt ny konferensavdelning med utsikt över Gällivare centrum och 33 nya hotellrum i suterrängplan. När allt är klart kommer Dundret att öka sin kapacitet till totalt 200 bäddar.

— Konferensavdelningen kommer att bli klar till månadsskiftet december-januari. Direkt efter det påbörjar vi byggnationerna av de nya rummen. Vi satsar på framtiden och vi hoppas att våra satsningar kommer locka ännu fler besökare till de kommande säsongerna, säger Ingela Emmoth som är VD för Dundret Sweden AB.

Förutom ny konferensavdelning och nya rum har man från och med denna säsong också tagit över båda restaurangerna i egen regi. Idet och restaurang Björnfällan har fått sig en rejäl ansiktslyftning och den nya receptionen har flyttat närmare händelsernas centrum.

— Vi vill kunna erbjuda våra gäster det där lilla extra och under den här säsongen kommer våra gäster kunna njuta av musik och shower av hög kvalitet på Dundret, säger Ingela.

Happenings and Meetings heter konceptet och redan under denna säsong kan man som besökare uppleva: "Rock´n roll Christmas", Dinnershows, fartfylld AfterSki, Nyårsfest, Påskparty med mera. Läs mer om allt som händer på Dundret på den nya webbplatsen: www.dundret.se.

Foto: Daniel Olausson