Företagscentrum byter ägare

2011 köpte Diös Fastigheter AB Företagscentrum i Gällivare, men nu är det dags att lämna över till nya ägare.
— Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen i Gällivare, säger Jens Fredriksson, Nåiden Bygg.

Företagscentrum i Gällivare har under de senaste åren expanderat och allt fler företag har flyttat in. Just nu hyr bland annat ABB, Metso, Conscriptor och Goodtech lokaler på området.

— Vi vill koncentrera våra fastigheter till regionstäderna, det är därför vi har valt att sälja, säger Ulf Boström, marknadsområdeschef, Diös Fastigheter.

Första april blev det nybildade bolaget Företagscentrum i Gällivare AB ägare. De betalade 55 miljoner kronor för fastigheten som har en area om 14 724 kvm varav kontor utgör 5 800 kvm. Resten av fastigheten består av industriytor med produktionslokaler, personalutrymmen och lager.

— Vi valde att investera i Företagscentrum därför att vi tror på regionen. Vi vill vara med på resan när Malmberget och företagen där börjar röra sig mot Gällivare, säger Jens Fredriksson, Nåiden Bygg som genom Borkalien Invest tillsammans med Sakea Invest och Partnerinvest Norr står bakom det nya bolaget.

Kurt Kalla är service och platschef på Metso som hyr lokaler på Företagscentrum och han ser positivt på framtiden.

— De nya ägarna verkar engagerade med fokus på utveckling och jag hoppas att det blir så. Vi bygger om för fullt i våra lokaler och de har visat stort intresse och engagemang. Jag tror på Företagscentrum och redan nu är det nästan slagsmål om lokalerna.

Enar Sardén på Sakea Invest avslöjar att de har en långsiktig plan för Företagscentrum.

— Det är ett stort område med mycket potential som vi vill vara med och utveckla. Vi kommer att bygga och växa och det känns jättebra.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales