Kurt Kalla, service - och platschef på Metso ser positivt på samarbetet med Boliden.

"Gällivare är navet"

Metso Minerals (Sweden) AB satsar i Norrbotten och har precis tecknat ett treårigt serviceavtal med Boliden som innebär ett fortsatt samarbete i Aitikgruvan.
— Vi är stolta över att Boliden har fortsatt förtroende för oss, säger Kurt Kalla, service- och platschef på Metso.

Aitik är en av Europas största koppargruvor och har arbetat tillsammans med Metso på en rad olika projekt sedan 1960-talet. Metso är ett globalt företag som finns i över 50 länder och erbjuder tekniska lösningar och service till kunder inom till exempel gruvindustrin.

— Vi är jättenöjda att vi har fått till en långsiktig lösning. Nu kan vi utveckla våra verksamheter i lugn och ro. Det här är en vinn-vinn situation för både Boliden och Metso, säger Martin Sandin, anrikningschef på Boliden.

Metso har funnits i Gällivare under flera år. Nu har de sålt sin mekaniska verkstad och ska etablera sig på Företagscentrum med försäljning, service och ett större lager. Verksamheten på Bilvägen kommer allt eftersom att flyttas över till de nya lokalerna.

— Gällivare är navet i vår verksamhet, det ligger bra till geografiskt och infrastrukturen är väl organiserad. Det är en sak att få ett avtal, men en förlängning betyder att Boliden litar på oss. Det nya kontraktet är en viktig del av vår fortsatta etablering i norra Sverige, säger Kurt Kalla.

Metso Minerals har idag även försäljnings- och serviceenheter i Kiruna och Luleå. De arbetar också med att bygga upp en ny enhet i Pajala.

— Vi vill satsa på norra Skandinavien och bygga upp en verksamhet som kan ge bra service åt hela Norrbotten, säger Kurt Kalla.

Foto: Daniel Olausson / Media Tales