- Det var många frågor och stort intresse för alla lediga jobb som finns i Gällivare, berättar Maria Sätterqvist, IN Gellivare – Inflyttningsservice.

Gällivare bland pengar och positiva leenden

— Vi har provat de flesta vägar men det här var ett mycket bra sätt att få möjlighet att samla folk på samma ställe, säger Markus Olausson, delägare av Total Tech NTT i Gällivare.
I mitten av oktober var det återigen dags för rekryteringsmässa för hela Norrbotten och givetvis var Gällivare på plats.

Markus Olausson och hans företag Total Tech NTT, beskriver mässan som ett slags "speed-dejt" där arbetsgivare fick möjlighet att dels marknadsföra sina företag och dels hitta nya medarbetare.

— Det var jättebra att få se ansiktet på dem som kom och sökte och också att kunna ta någon åt sidan som man tyckte var extra intressant, berättar Markus Olausson. Det var många som lämnade in sin intresseanmälan så nog kommer det att resultera i anställningar.

På plats i Luleås mässhall fanns även representanter från Gällivare kommun, en kommun som i allra högsta grad känner av det angenäma problemet att samhällets privata och offentliga sektor är i stort behov av arbetskraft. Jan Pohjanen vid Gällivare kommun upplevde mässan som mycket positiv.

— Det märktes att besökarna var intresserade av vad vi söker, berättar han. Vi fick många positiva leenden vid vår Gällivaremonter!

Det var andra gången en rekryteringsmässa anordnades för de norrbottniska kommunerna, i Luleå. Gällivare har deltagit i båda.

— I år var vi än en gång ner på mässan och gjorde avtryck, och glädjande nog hade Gällivare flest folk vid sin monter den här gången, berättar Mia Edin som är verksamhetschef på Företagsbolaget i Gällivare.

Vid montern hade Företagsbolaget och IN Gellivare placerat ett badkar innehållande tusenlappar, dock oäkta, som drog till sig många nyfikna blickar. En installation som bjöd in till både frågor och diskussioner.

— Skillnaden från förra året var att nu kände besökarna till att det är här uppe det händer, att företagen behöver fler anställda och att många tjänar väldigt bra, avslutar Mia.

Foto: Anna Holmberg / Favör Reklambyrå