Erik Jakobsson och Viktoria Ek på ICA Kvantum i Gällivare.

Handlare med lokal krydda

Victoria Ek och Erik Jakobsson är Gällivares nya handlare på ICA Kvantum. En stark koncern i grunden och lokal krydda på toppen ska ge framgång för butiken på Malmheden.

Utvecklingsenheten fick en pratstund med handlarna mitt i förberedelserna av firandet med kalas. Tillsammans har de över 20 års erfarenhet från ICA och brinner för mat och service. Själva beskriver de sig som gällivarebon som äntligen fått flytta hem och en tornedaling som äntligen får bo i rätt del av landet.

- Det känns jätteroligt att flytta hit efter en lång process som började redan förra året. Att ta över en ICA-butik är som att söka vilket jobb som helst. De söker rätt person till rätt plats och ICA söker ambassadörer för varumärket, säger Erik Jakobsson, ICA-handlare.

- Det finns matintresserade människor överallt, precis som i Gällivare. Vi vill se till kundernas behov, redan innan de vet att de söker en produkt så ska den stå på hyllan, förklarar Victoria Ek, ICA-handlare.

Lokalproducerade och ekologiska produkter efterfrågas allt mer och sortimentet i butiken ska spegla bland annat detta.

- Vi ska inte bestämma vad kunden ska äta men vi satsar hellre på mer lokalproducerat är att frakta bröd från Skåne, avslutar Erik.

- Vi hälsar ICA:s nya handlare välkommen till orten, de kommer att berika Gällivare, säger Bernt Wennström på kommunens utvecklingsenhet. Det är också glädjande att de vill satsa på lokalproducerat, det är helt i linje med Sveriges och Norrbottens nya livsmedelsstrategi.