Hemvändarträff på juldagen

Årets Hemvändardag i Gällivare inträffar på juldagen mellan klockan 12:00-15:00 i Malmbergets Sporthall. 20 företag med konkreta rekryteringsbehov deltar och evenemanget förväntas få många besökare. Samtidigt spelas också de traditionella handbollsmatcherna mellan hemvändare och MAIF:s duktiga damer och herrar.

För fjärde året i rad anordnas hemvändardagen i Gällivare. Den inträffar alltid på juldagen eftersom många utflyttade personer väljer att fira jul hos släktingar och därför naturligt finns på plats. I årets event kommer 15-20 företag att medverka och man räknar med drygt 500 besökare i Malmbergets sporthall. De deltagande företagen har aktuella rekryteringsbehov.

- Vår ambition är att det ska vara enkelt att skapa kontakter mellan besökare och företag under de tre timmar som Hemvändarträffen pågår, säger Kjell-Åke Johansson, VD på Expandum som är med och arrangerar hemvändardagen.

Huvudsyftet denna dag är rekrytering, av både hemvändare och andra. Alla besökare i Sporthallen är välkomna att lyssna på vad som händer i Gällivare, om framtiden och tillväxtmöjligheterna. Förutom företag finns representanter på plats från kommunen samt från bostadsmarknaden och projektet Nya Gällivare.

- För en hemvändare är det mer än enbart jobb som måste lösas. Har man familj med barn är det viktigt att även sammanboende eller make/maka finner ett arbete eller utbildning här. Dessutom måste skolfrågor och inte minst boenden för alla lösas på ett bra sätt, säger Kjell-Åke.

Gällivare har låg arbetslöshet och bara åldersavgångarna kommer att innebära över 800 nya jobb inom en 10-års period. Dessutom är det många av de mindre tillväxtföretagen som behöver nyrekrytera.

Mer information samt program för hemvändardagen hittar du på: www.expandum.se