Susanna Rönnbäck, Hyber Norrland.

Hyber – för växande äventyrare

Hyber är företaget med världens första delningstjänst för barnkläder. Hyber Norrland drivs av Susanna Rönnbäck från Gällivare. Hon håller i företagets testpilotgrupp där tio familjer från orten testar kläderna och konceptet.

Hybers affärsidé har en delningsekonomi som grundtanke. För en fast månadskostnad får kunden tillgång till ytterkläder till sina barn från märket Isbjörn of Sweden och kan byta storlek när man vill. Tjänsten är anpassad för barn i förskoleålder upp till tio år.

- Konceptet gör det möjligt att byta storlek flera gånger på en säsong vilket skulle bli väldigt dyrt om man ska köpa flera set ytterkläder till barn som inte växer i takt med årstidsväxlingarna, förklarar Susanna Rönnbäck, Hyber Norrland.

- Hyber är en spännande representant för det nya inslaget i det moderna samhället, nämligen delningsekonomi. Med utvecklingen av nya webbaserade tjänster så kommer Gällivare att komma med på den kartan också, säger Bernt Wennström, utvecklingsenheten Gällivare kommun.

Använda plagg tvättas miljövänligt, impregneras och byts ut med originaldelar för att sedan skickas till nästa familj. Plagg som inte kan återställas till nyskick skänks till välgörenhet. Efter bara två år på marknaden har Hyber redan prisats för sitt ny- och miljötänk genom Klarnas innovationspris och Avfall Sverige som miljöcertifierat tjänsten.

- Vi erbjuder det absolut enklaste sättet att äga barnens kläder. Tjänsten bidrar till ett helt nytt sätt att tänka vad gäller konsumtion och vårt sätt att handla ytterkläder till våra barn, avslutar Susanna.

För mer information kontakta Susanna Rönnbäck på susanna@hyber.com

Följ Hyber Norrland på Instagram @hyber.norrland

För mer information se Hybers hemsida.

Hyber Norrland