ICA satsar på att bli Gällivares bästa matbutik

Första spadtaget för ICAs storsatsning i Gällivare är därmed taget.
- Om jag inte ser glad ut så är jag verkligen glad, säger Ronald Åberg, etableringschef på ICA. För detta kommer att bli Malmbergets och Gällivares absolut bästa matbutik.

Etableringen innebär en satsning i storleksordningen 80 miljoner kronor och kommer att leda till en butik med 2 200 kvadratmeter säljyta. Förutom ett brett sortiment kommer ICA Kvantum butiken generera arbete för 40 personer.

- Det här hade inte blivit verklighet om vi inte blivit mottagna på ett mycket förnämligt sätt och jag vill därför rikta ett speciellt tack till Gällivare kommun för det sätt som ni tagit hand om oss. Vi har haft en mycket bra dialog och nu tänker vi ge vår goda granne en riktig match, säger Ronald Åberg.

Butiken beräknas vara klar till sensommaren 2011 och om vi får tro Tommy Nyström, kommunalråd i Gällivare, så kan kommunens medborgare se fram emot både stort sortiment och bra priser.

- Det här har vi väntat länge på. Det har pratats om denna tomt i mer än två års tid och nu står vi här med spadarna redo och kan förverkliga drömmen. Vi får konkurrens, det är bra för alla våra medborgare och det skapar arbetstillfällen. Prisnivåerna kommer att gå ner för våra medborgare och det känns bra, säger Tommy Nyström.

Den nya ICA Kvantumbutiken innebär också en extra skjuts för den övriga handeln. Enligt Tommy finns det fler intressenter som vill bygga här och bland de som visat intresse är exempelvis det finska byggvaruhuset Lakkapää.

- Som kommunalråd är det både roligt och spännande just nu, säger Tommy Nyström.