Invigning av nytt samarbete i Norrbotten som ska gynna export och företagare i Norrbotten

Under tisdagen invigdes det nya samarbetet Regional Exportsamverkan Norrbotten. Samtidigt lanseras en ny webb för företagare i Norrbotten.

I och med det har även Norrbotten en statligt finansierad satsning för att underlätta för företag som vill satsa på export. I de flesta län är det redan på plats.

Meningen är att intresserade företag snabbt ska få hjälp att komma till rätt person i ett nätverk som består av de samarbetande organisationerna  Norrbottens Handelskammare, Almi, Enterprise Europe Network (EEN), Business Sweden, Exportkreditnämnden (EKN), Region Norrbotten och IUC Norr. Norrbottens Handelskammare är samordnare.

Samtidigt lanseras en undersida på webben verksamt.se, som riktar sig till företag i Norrbotten, verksamt.se/norrbotten. Här samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.Här får du som bor i Norrbotten en samlad bild över regionens företagsrådgivning, finansiering och lokala nätverk. Här hittar du aktörer som erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd. Verksamt hjälper dig - från Norrbotten vidare ut i världen.

Läs mer här.