"Jag är jätteglad och stolt"

Elisabeth Landby från Gällivare får landstingets och Almis Näringslivspris 2013.
— Om företaget är en kropp, är jag som företagare huden och ens medarbetare själva hjärtat.

I samband med landstingsfullmäktiges höstmöte 16 oktober utdelades Almi Företagspartner Nords och Norrbottens läns landstings gemensamma Näringslivspris för 2013 till Elisabeth Landby på Sole Adventure & Event AB i Gällivare. Syftet med det gemensamma priset på 50 000 kronor är att synliggöra framgångsrika företagare och stimulera näringslivsutvecklingen i länet.

— Vi jobbar med ett brett spektra, ena dagen handlar det om att arrangera invigning och fest med Kungen i Gällivare, den andra dagen ett kalas för en sjuåring. Jag är en hyffsat ung företagare i en ung bransch och det gläder mig att just vi får detta pris, säger Elisabeth.

Almi Företagspartner Nords och Norrbottens läns landstings motivering lyder; "Elisabeth Landby är grundare och ägare av Sole Adventure & Event AB i Gällivare. Bolaget erbjuder events där de tar helhetsansvar för genomförandet. Framgången bygger på att överträffa kundens förväntningar och kvalitetssäkring av uppdragen. Det finns en ambition att växa och tillväxten ska ske med hög kvalitet och personligt engagemang. Företaget präglas av en kreativ miljö och prestigelös ledarstil där de anställda arbetar med stor frihet under eget ansvar. Elisabeth menar att en viktig del i hennes roll som ledare är att ständigt utveckla sina medarbetare för att nå framgång på marknaden. Elisabeth har ett stort intresse för samhälls- och näringslivsfrågor. Hon har tillsammans med andra företag på orten breddat sin verksamhet genom sitt engagemang i Attraktiva Bostäder som har resulterat i 30 nya lägenheter i Gällivare. Hon har också tilldelats utmärkelsen Årets kvinnliga företagare i Gällivare 2010. Elisabeth Landby är en god förebild för andra i vårt län som vill starta och utveckla företag."

— För prispengarna ska jag åka på min drömsemester till Svalbard, och så ska jag fortsätta sprida glädje bland våra kunder men också medarbetarna. Jag tror att alla har att vinna på mer glädje, inte minst en ekonomisk vinst som företagare, avslutade Elisabeth vid sitt tacktal under prisutdelningen.

Elisabeth Landby är den första företagaren från Gällivare att motta Almi Företagspartner Nords och Norrbottens läns landstings pris under dess 30-åriga historia.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales