Landshövdingen; Gällivare har potential!

På sin "Eriksgata" runt i Norrbotten var det nyligen dags för Gällivare att få besök av landshövding Sven-Erik Österberg.
— Gällivare har en enorm potential och står inför en mycket spännande framtid, säger han.

Gällivare var nummer fyra på listan av kommuner i länet som Norrbottens relativt nytillträdda landshövding ska besöka innan hans "Eriksgata" är klar. Sammanlagt nio kommuner ska hinnas med och i Gällivare blev det ett dagsbesök där bland annat Dundret och Företagsbolaget besöktes.

— Jag har fått mycket bra information och en bild över hur läget är i Gällivare just nu. Hela samhället står inför en spännande utveckling och det är mycket som är på gång. Jag har stor respekt för invånarnas funderingar och frågor över hur detta ska gå till. Man kan säga att Malmberget och Gällivare, hela Malmfälten, går igenom ett slags kaos men också en positiv utmaning, säger Sven-Erik Österberg.

Landshövdingen betonar gärna Gällivares fördelar under sitt besök och nämner den storslagna naturen runt knuten, stadsberget Dundret och den positiva framåtanda som råder med jobbtillfällen som till och med lockar människor från andra delar av landet, till och med världen.

— Ingen kommun kan växa och må bra utan jobb för invånarna, det är det som är grunden till en levande stad. Jag känner till att det råder bostadsbrist i Gällivare men som jag förstått ska det byggas mer inom kort och det är såklart jätteviktigt.

Hur tror du att Gällivare ser ut om cirka 20 år?

— Jag hoppas och tror att alla de fina planerna som finns för framtida Gällivare är förverkligade. Lyckas man med det kommer det att bli en mycket attraktiv stad att leva i, både vad det gäller livskvalitet med service, offentlig verksamhet och fritid men även arbetsliv och karriär. Allt pekar på att gruvnäringen fortsätter gå bra, till och med expandera i den här delen av Norrbotten.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales