Näringsliv och idrott i samverkan

Den femte oktober har LF Basket ligapremiär i Malmberget. Tre intensiva dagar väntar laget som bland annat bjuder på en föreläsning om attityder och ledarskap på torsdag i Folkets hus.

LF Basket har ett fullspäckat schema i Gällivare innan det är dags för match mot Solna Vikings på fredag. På onsdag kommer basketspelarna att träna med Dundret Basket och på torsdag kommer David Vischer och Charles Barton att föreläsa för näringsliv, föreningsliv och allmänheten.

— Vi har valt att lägga premiären i Malmberget för vi är hela Norrbottens lag. Gällivare har ett otroligt bra näringsliv och de har alltid stöttat Luleå, säger Lars Mosesson klubbdirektör för LF Basket.

Lorentz Landström driver ett bygg och plåtföretag och han är en av de som har valt att sponsra basketligapremiären.

— Jag tycker om basket och alla föreningar behöver pengar. Självklart vill jag även vara med och stärka näringslivet i Gällivare.

LF Basket och Gällivare kommun erbjuder ett tillfälle för näringslivet att knyta nya kontakter under torsdagens föreläsning om attityder och ledarskap. På fredag anordnas även en golftävling tillsammans med företagare från kusten.

Vi kommer även att besöka några skolor på torsdag så det blir tre fullspäckade dagar, säger Lars Mosesson.

"Attityder och ledarskap"
17:00-18:00 4e Oktober på Gällivare Folkets hus.
Föreläsare: David Vischer och Charles Barton från LF Basket. Anordnas tillsammans med Gällivare kommun.

Foto: Daniel Olausson & Emma Norberg / Media Tales