Näringslivets nya mötesplats - Hellnerstadion

Vinterorten Gällivare bjuder in till en vårvecka fylld med skidaktiviteter 23 mars till 1 april. Restaurangtältet på Hellnerstadion blir samlingspunkten där det bjuds på allt från inspirationslunch med Stefan Nieminen till spännande föreläsning med Joakim Abrahamsson. Samtidigt får man från första parkett bevittna när Sverigeeliten gör upp i cupfinalerna.

Vinterns stora skidfest inleds med att Sverigeeliten samlas för att avsluta skidsäsongen med finalerna i Scandic Cup 2012 och Team Sportia Cup 23-25 mars. Den händelserika veckan som blir full med aktiviteter på Hellnerstadion avslutas med klassikern Dundret Runt, 31 mars, och sist men inte minst Barnens Dundret Runt den 1 april.

Elisabeth Landby, VD Sole Adventure & Event AB, som driver restaurangtältet på uppdrag av Sportevent Gellivare Lapland, berättar att tältet har ett inomhusklimat med plats för ca 150 personer som är öppen för allmänheten fredag-söndag 23-25 mars och 30 mars-1 april. Dessutom dukas det upp för Företagsbolagets årsstämma, företagslunch och Laponia Fysiocenter bjuder in till Zumba Party i den unika miljön.

Elisabeth Landby, VD Sole Adventure & Event AB.

— Restaurangtältet skapar en ny arena för möten som är publik och öppen för alla. Det gör det möjligt att ta del av den fantastiska stämningen på Hellnerstadion oavsett väder och vind. Vi växlar helt enkelt upp för att vara en vintersportort av rang som det är trevligt att vistas i för alla, säger Elisabeth.

Viktor Eriksson, Capris Catering, står för maten och han berättar att menyn har anpassats för att passa både idrottsutövare och besökare som kommer för en After Work eller söndagsbrunch.

— Eftersom maten förbereds i förväg så bör man förboka sin mat för platsgaranti, säger Viktor.

I tältet kommer inte bara god mat och dryck serveras utan det kommer också att bjudas på en föreläsning med Svenska skidlandslagets förbundskapten Joakim Abrahamsson i samarbete med Gällivare kommun och SISU Idrottsutbildarna. Samma dag, lördagen den 24 mars, har Eriksson Center en skidmässa i restaurangtältet och barnen får en dag full med skidaktiviteter tillsammans med Illo. Inför Dundret Runt finns också Stefan Nieminen på plats och samtalar med intressanta gäster i form av en inspirationslunch.

Förbokning av mat och mer om programmet på: www.dundretrunt.com

Läs mer på: www.sporteventgellivare.com, www.soleevent.se och www.capris.nu.

Foto: Daniel Olausson / Media Tales