Gällivare kommun på företagsbesök hos Spa 4 You. Fr v. Henrik Ölvebo, Sara Sundvall, Jeanette Wäppling och Bernt Wennström.

Naturlig relax i Koskullskulle

Att plocka in naturen i verksamheten har blivit ett lyft för Spa 4 You. Sara Sundvall driver sin salong och gårdsspa hemma på gården i Koskullskulle. - Tidigare hade jag salongen i centrala Gällivare men en vattenskada gjorde att jag fick flytta hem verksamheten. Det var tänkt att det skulle vara tillfälligt och max sex månader. Men mina kunder fick mig att tänka om så jag blev kvar hemma på gården, säger Sara Sundvall.

- Jag kände direkt lugnet i denna fantastiska miljö som Sara har skapat. Återhämtning är viktig med dagens livsstil så därför är denna typ av verksamhet värdefull, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

- Det är imponerande hur Sara på små ytor lyckats skapa en mysig oas mitt ett villakvarter. Småföretag är viktiga för Gällivares utveckling, och Spa 4 You är ett bra exempel på vikten av ett brett näringsliv. En verksamhet som kan erbjuda tjänster både till lokalbefolkning och turister. Det ökar Gällivares attraktionskraft, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Henrik Ölvebo. 

Alla behandlingar som tidigare gjordes i Gällivare görs nu på salongen i Koskullskulle. Men nu kan gästerna röra sig mellan inne- och utemiljöer på gårdens olika rum. Det finns ett behandlingsrum där Sara utför allt från klassiska behandlingsformer till högteknologiska behandlingar som lymfdräneringar och djupgående medicinsk laser för exempelvis idrottsskador. I de olika bastuavdelningarna och i de varma och kalla utomhusbaden kopplas vardagens stress bort.

- Skogen är nära och det öppnar upp för naturupplevelser som inte kan fås inne i stan. Hos mig är varje grupp VIP och man får vara här själv vilket uppskattas, säger Sara.

För Sara är det viktigt att jobba med vad naturen ger och hon använder ekologiska produkter.

- Jag är utbildad kost- och näringsrådgivare med en fördjupning inom idrottsnutrition samt raw food inspiratör. Jag använder exempelvis Kerstin Florians produkter. Ett internationellt företag som tar ansvar för vår gemensamma miljö genom att bland annat plantera skog runt om i världen, förklarar Sara.

Spa 4 You har haft besökare från hela världen och snart inväntas grupper från Japan som fascineras av norrskensbad.

- Det är en livsstil att gå på spa men jag har även idrottsutövare med skadeproblematik. Kundkretsen är mixad och vi har allt från grupper från företag till kompisar och familjer som besöker oss, säger Sara.

Konceptet utvecklas hela tiden och nästa sommar står midnattsolsspa i samarbete med Inlandsbanan på schemat.  - Samverkan med andra företag i kommunen är ett viktigt inslag, avslutar Sara.

Butiken är öppen på torsdagar kl. 15.00–18.00. Behandlingar på vardagar mellan kl. 10.00 – 17.00 onsdagar 14.00 – 21.00. Grupper, helger och övriga individuella tider enligt överenskommen tid. Bokning sker online på spa4you.se och gruppbokningar via mejl på receptionen@spa4you.se.  

Gårdsspa

Sara Sundvall

Foto: Daniel Olausson/Media Tales