Santa Winter Games är ett mycket uppskattat evenemang bland både invånarna och sponsorerna i Gällivare.

Nöjda sponsorer bakom årets tomtar

Då har Tomtarnas vinterspel, Santa Winter Games, i Gällivare gått av stapeln för elfte vintern i rad. Ett populärt evenemang som lockar mycket folk till centrum i november. I år satsade man extra mycket på att få med sponsorer att stötta vinterspelen.

Coop Forum var en av huvudsponsorerna och med en sådan titel fick man bland annat synas på en stor banderoll på stan, ha sin logotype på den specialbyggda ”jättekälken” av trä samt få sitt företagsnamn nämnt av speakern under själva tävlingarna för att man medverkat med ett ekonomiskt bidrag.

— Det har varit jättekul! Vi vet att det här är ett uppskattat event och att gällivareborna och våra kunder tycker om det. Vi vill vara med att verka för att det ska vara attraktivt att bo i Gällivare, givetvis via våra butiker men även genom den här typen av familjearrangemang i samhället, säger Eric Granberg, butikschef Coop Forum i Gällivare.

Som sig bör inleddes även årets vinterspel med en parad bestående av tomtar, Malmbergets Musikkår samt invånare längs med Gällivares gator upp till Vassara torg. Med under Santa Winter Games som sponsor fanns även Eriksson Center och de tycker konceptet med tomtarna är riktigt bra.

— Vi kände oss väldigt uppskattade för att vi var med och vi ser mycket positivt på att de skapar något ännu bättre av evenemanget på stan, säger Sandra Eriksson, delägare.

Åtta tävlande tomtar kom till start och det var Santa Yamashita från Japan som blev vald till årets tomte. Den enda tomten som deltog från Sverige var Mörö-tomten, Kalle Berg och han var med för fjärde gången. Givetvis fanns Gällivares Dundertomten Sivert Svensson på plats för att övervaka vinterspelen tillsammans med organisatören bakom Santa Winter Games, Visit Gellivare Lapland.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.