Vi har byggt ut med 7 000 kvadratmeter, berättar Thea Rantapää, hotellchef.

Nu öppnar det!

I helgen smygöppnar Gällivares nya stadshotell Quality Hotel & Resort Lapland. Det blir marknadsparty med stekhus och disco.
— Det känns otroligt spännande och äntligen dags för Gällivare att få ett riktigt stadshotell som tar emot stora grupper, säger Thea Rantapää, hotellchef.

Det som tidigare hette Grand Hotel Lapland heter numera Quality Hotel & Resort Lapland. Med sina 174 rum är det Gällivares, men även ett av länets, största hotell och ett byggprojekt som kostat cirka 230 miljoner

— Vi har byggt ut med 7 000 kvadratmeter och är numera Norrbottens andra största anläggning, berättar Thea Rantapää, hotellchef.

För konferensgästerna som besöker Gällivare finns numera stora, ljusa och fullt utrustade lokaler för upp till 250 gäster med möjlighet till grupprum i olika storlekar. Den nya restaurangen erbjuder mat och underhållning för närmare 400 gäster vid varje sittning.

— Och så har vi vårat moderna Steakhouse med öppet kök som ska kunna ta emot upp till 150 gäster och nattklubben är helt ny med toppmodern utrustning och design.

För den som vill ha lite mer spänning kanske hotellets bowlinghall lockar. Quality Hotel & Resort Laplands helt nybyggda bastu-, gym- och relaxavdelning ovanpå restaurangen går att nyttja för hotellgäster eller bokas för slutna sällskap.

— Som kronan på verket satsar vi på poolhäng, vedeldad bastu och uteservering med bar och barbecue på taket. Till det serveras en fantastisk utsikt, säger Thea Rantapää.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.

Bildspel från Quality Hotel & Resort Lapland.