Ny centrumutvecklare

Josefin Bennet-Kjellsson är utvecklingsenhetens nya centrumutvecklare. Hon kommer närmast från Visit Skellefteå där hon precis som nu jobbade med centrumutveckling.

- Jag trivs otroligt bra att få jobba i en utvecklingsprocess tillsammans med andra. Och att få en möjlighet att vara delaktig i den samhällsomvandling som Gällivare är mitt upp i kändes alldeles för spännande för att kunna motstå. Det är här och nu det händer! Det är för butikerna och handlarna i Gällivare jag finns här och min önskan är att vi tillsammans ska stärka Gällivare som en attraktiv destination och handelsplats. Både för de som lever och bor här och såklart även för de som kommer på besök, säger Josefin.

Hennes ständiga följeslagare är hunden Aska och tillsammans gillar de att utforska naturen.

- Jag valde att flytta upp till Gällivare i första hand för jobbet, och hand i hand med det beslutet, för närheten till naturen - fjällen, skogen, myrarna, sjöarna, stigarna. På skidor vintertid, på cykel eller i vandringskängor/löparskor resten av året. Alltid tillsammans med vovven Aska. Gällivare kändes som en bra plats för mig och mina fritidsintressen, säger Josefin.

Fart och fläkt och nya utmaningar är hennes vardag. Hon har gjort en svensk klassiker och klarat en halvmara i fjällen. Och förra sommaren gjorde hon sin första triathlon som gav mersmak.

- Jag är nyfiken som person och tycker mycket om att vara aktiv. Det har lett till många roliga tävlingar och strapatser. Mest nöjd är jag över Vätternrundan som tog 10 timmar och 18 minuter. Hade totalt ca 40 mil i rumpan och benen innan den deltävlingen. Och Lidingöloppet som jag sprang med ett krossat ben i foten, jag hoppade på kryckor två veckor innan start.

Nu ser Josefin fram emot Laponia Triathlon Sprint i Gällivare i sommar. Hon älskar tävlingsdagar,  framförallt atmosfären och den spända förväntan innan start. Likaså glädjen efter ett genomfört lopp och känslan av att veta att det är över.

- Och såklart alla människor man träffar, avslutar Josefin.

Foto: Daniel Olausson/Media Tales