Par i mäklare öppnar nytt kontor i Gällivare

Svensk Fastighetsförmedling etablerar sig i Gällivare. Och man gör det tillsammans med Norrfinans i gemensamma lokaler på Storgatan 21. Två företag som tror på framtiden i Malmfälten.

Allt fler företag lockas av den positiva företagstrend som råder i Gällivare. Förutom att kommunen prisats som Årets företagarkommun av Företagarna och Upplysningscentralen (UC) fick man dessytom nyligen ta emot priset som vinnare i kategorin Bästa Tillväxt av kreditupplysningsföretaget Syna.

Svensk Fastighetsförmedling och Norrfinans verkar visserligen i olika branscher men båda företagen har det gemensamt att man spår en positiv framtid i kommunen. Dessutom handlar ju en mäklares arbete mycket om att göra det komplicerade enkelt för sina kunder oavsett om det handlar om fastighetsaffärer eller försäkringar.

— Där vi hade kontoret tidigare fanns ingen möjlighet till expansion. Men genom att dela lokal med Svensk Fastighetsförmedling skapar vi möjligheter för framtiden. Och går det som vi hoppas kanske vi också anställer. Här finns en stor marknad med många intressanta företag där våra tjänster kan göra stor nytta, säger Norrfinans representant Daniel Jägerbark.

Svensk Fastighetsförmedling har visserligen också tidigare haft verksamhet i Gällivare, men inte något fast kontor. Men från och med nu finns man alltså på plats på allvar. Till en början kommer det nya kontoret hålla öppet och vara bemannat måndag till torsdag alla veckor. Målet är självklart att etablera sig och bli en stark aktör inom fastighetsförmedling i Gällivare.

— Visst, det är en utmaning, men vi gillar utmaningar. Vi tror på Gällivare och är övertygade om att marknaden är lika potentiell som Kirunas, säger Peter Barsk på Svensk Fastighetsförmedling. Vi har bra produkter som borgar för trygga affärer för våra kunder. Dessutom får vi ett utmärkt läge och kommer att bli lite av ett nätverkskontor för både privatpersoner och företag.

Premiären för det nya kontoret firades med öppet hus fredagen den 2 december.

Foto: Daniel Olausson