Peter Aasa är vd och ägare av Quality Hotel & Resort Lapland i Gällivare som nyöppnar i mars

Peter prisas!

Norrbottens mest företagsamma person finns i Gällivare.
— Det känns jättekul att få uppskattning, säger Peter Aasa, vd och ägare av Quality Hotel & Resort Lapland.

Svenskt Näringsliv fick totalt 63 nomineringar när de efterlyste Norrbottens mest företagsamma person och ur dessa valde en jury fram fem finalister som allmänheten fick rösta på via deras hemsida. Peter Aasa fick över 2000 röster vilket var mer än de övriga fyra fick.

— Båda mina föräldrar var företagare, det är säkert det som fått mig att också bli det. Det kändes naturligt att starta eget som 18-åring och jag har haft företag sedan dess. Men bakom ett sådant här pris finns även en stöttande familj och mycket duktiga medarbetare, vad hade jag varit utan dem?

På Gällivare kommun är man givetvis glada över att priset gick till en entreprenör på hemmaplan.

— Det är en välförtjänt utmärkelse och Gällivare ser redan fram emot nästa projekt som slår oss med häpnad. Nu har han skapat och investerat i ett nytt arktiskt lyxhotell i Gällivare och det är inte bara ett personligt mervärde för honom, utan också ett mervärde för samhället som helhet. En stark utveckling att beundra, men också att inspireras av - framtiden tillhör otvetydigt de som vågar, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Övriga finalister var Sara Ljunggren, Kangos, Mattias Bergqvist, Boden, Samuel Holmström, Piteå och Svante Renberg, Harads. I år var det tredje året utmärkelsen delades ut. Tidigare år har Britta Lindvall, Treehotel, och Olle Henriksson, Vinab, vunnit.

— Peter är entreprenören som tar tillvara de möjligheter som gruvnäringen skapar och investerar djärvt för Gällivares framtid. Han är en verklig jobbskapare inom besöksnäringen och som många gånger också öppnar dörrarna för bygdens ungdomar till ett första arbete, skriver Svenskt Näringsliv på sin hemsida.

Juryns motivering lyder: "En driftig hotellentreprenör som realiserar sina visioner och skapar en framtid för bygden".

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Text är fri att användas av media och kräver ingen byline.