Polarbearz: Music from Gällivare

Markus Mattsby och Joakim Lithner, två vänner från Gällivare, är på en riktig framgångsrik resa inom musikbranschen. Deras singel ”Recognize” släpptes den 6 oktober 2017 och nådde snabbt flera topplistor världen över. Den har funnits med på Spotifys topplistor som Viral top 50 Belgien, Viral top 50 Danmark, Viral top 50 Ungern, On Point med flera.

Låten har idag 130 000+ spelningar och Polarbearz har över 8600 lyssnare per månad, på Spotify enkom. De mest aktiva lyssnarna finns i Stockholm, Oslo, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Polarbearz har även blivit uppmärksammade av Musikguiden i P3 som har gjort ett reportage om duon här i Gällivare. För att nå sina mål har Polarbearz sökt samarbeten på flera håll, även utanför musikbranschen.

- De förutsättningarna vi fick i och med framgången för Recognize har nu lett till att vi jobbar på en betydligt högre nivå och har fått flertalet samarbetsförslag. Vi har även fått förfrågan om att producera låtar för stora, etablerade medier, säger Markus Mattsby.

- Vi planerar släpp för vår nästa låt under våren 2018, även den tillsammans med ett etablerat namn i musikbranschen, säger Joakim Lithner och forstätter;

- Även vårt samarbete med Peak Performance fortskrider enligt plan.

- Det känns helt rätt att Gällivare kommun satsar och stödjer Markus och Joakim på deras resa. Efter fem minuter visste jag att de inte bara älskar vad de gör – de lever sin dröm. Det ger de bästa förutsättningarna att sätta Gällivare på den kulturella kartan, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef på Gällivare kommun.

Läs mer på Polarbearz hemsida.