Snowtrail Dogcamp

Sedan 14 år driver Lotti Meier i egen regi Snowtrail Dogcamp AB i Skaulo med sina 95 Alaskan huskies. Under högsäsong arbetar upp till sju personer med att välkomna besökare och ge dem en upplevelse som är en dröm för många. Bästa kvittot på det fantastiska värdskapet Lotti bjuder på är återkommande gäster, nästan 40 procent återkommer för nya äventyr.

- Vi har alla olika slags besökare i olika åldrar. Våra gäster har varit alltifrån en liten baby till en 90-åring som hade en dröm om att åka hundspann, säger Lotti Meier.

Till Snowtrail Dogcamp kan man komma för en veckas upplevelser eller om tillgänglighet finns, prova på en dagstur. Under sommarmånaderna erbjuds även fiske, vilket varit väldigt populärt.

- Vilket företagsbesök! En inbjudande natur, och ett varmt välkomnande i en hemtrevlig miljö. Jag förstår verkligen att de har gäster som återkommer. Tänk att vi har sådana turistföretag i vår kommun, det gör mig stolt och glad, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

- Med tanke på företagets operativa och finansiella utveckling kan man bara gratulera Lotti. Hundarna i lägret var fantastiska och i deras hemmiljö var det rent och snyggt. Här kändes det verkligen att de människor som arbetar här jobbar med 95 riktiga vänner. Ett bra och stabilt företag som säkert hör framtiden till, säger Gällivare kommuns utvecklingschef Andreas Hinzer.

Foto: Andreas Hinzer