Succé på Nobel Night Cap 2010

Visit Gellivares utställning på Nobel Night Cap i Stockholm blev en jättesuccé. Besökarna berömde maten och visade stort intresse för både Gällivare och den samiska kulturen.

Nobel Night Cap är efterfesten som varje år äger rum efter Nobelbanketten den 10 december. Gästerna anlände från midnatt och framåt och festen höll på till klockan fem på morgonen. Varje år bjuds olika utställare in och i år deltog Visit Gellivare Lapland i det stora utomhusområde som byggts upp för att ge en atmosfär av Lappland.

- Det blev succé, vi hade massor av besökare, många var intresserade av att höra mer om Gällivare och smakproven på souvas tog snabbt slut, säger Maria Wallgren, Visit Gellivare Lapland.

Både deltagare och arrangörer lovordade utställningen som bestod av ett sameläger med kåta, eldstad och ett fladdrande norrsken ovanför. I kåtan fick besökarna njuta av Per-Erik Kuljok som jojkade och berättade historier om Gällivare. Och till det serverades souvas med mjukt tunnbröd och jokk-drycker. Iklädda frack och balklänningar satt besökarna på renskinn och lyssnade på sångerna och berättelserna. Bland besökarna märktes bland annat Nobelpristagarna i Litteratur, Fysik och Kemi.

- Fysikpristagaren Andre Geim blev jätteintresserad och ville veta mer om Gällivare och Lappland, säger Maria Wallgren.

Ett uppskattat inslag var visualiseringen av norrskenet som skapades genom fladdrande tygstycken. Resultatet blev en helhetsupplevelse för både ögonen, öronen och smaklökarna.

- Vi fick mängder av frågor om Gällivare, World Cup och det kommande ballongeventet. Det här var ett perfekt tillfälle att få informera om Gällivares möjligheter när det gäller turism och konferensupplevelser, säger Maria.