En krockskadad bil blir som ny.

TTG – en verkstad med känsla

Drygt ett halvår efter att Sevdo och Linda Arifi öppnat TTG Motor Lack Plåt i Norr AB har de fått sådan fart på sin verksamhet i verkstaden att de nu är redo för nästa steg. De vill utveckla verksamheten och anställa personal.

TTG reparerar bilar och utför service och har en egen lackbox där de fixar allt från krockskadade bilar till veteranbilar. Företaget har slutit avtal med ett flertal försäkringsbolag där de även tar hand om bland annat tyska märkesbilar som tidigare var tvungna att skickas till Luleå för reparation. Kunder finns det gott om och framtiden ser ljus ut.

- Vi får frågor om alla möjliga fel. Nyligen var det en kund som hade en lampa som lyste och han kom in för att få det fixat. Det visade sig vara bälteslampan så det var lätt åtgärdat, skrattar Sevdo Arifi och fortsätter;

- Dialog och kontinuerlig kommunikation med kunden är viktig. Vi meddelar direkt när skadan har blivit godkänd om det är en försäkringsfråga och håller kontakten tills bilen är klar. Det uppskattas verkligen. Det handlar ju ofta om väldigt dyra bilar, säger Sevdo.

Att ta ansvar för helheten och att jobbet ska bli gjort ordentligt från grunden är viktigt för TTG. Sevdo har lång erfarenhet av bilreparationer både mekarbeten, bilelektronik samt skador och lackering. Han är uppvuxen i bilbranschen och grunden lades i hans pappas verksamheter i balkanområdet och Schweiz.

- Plåten är grunden för att ett lackeringsjobb ska bli bra. Vi renoverar plåtskador och det är A och O för hur resultatet blir. Vi har senaste modellen på lackbox, färgsystem och kamera som vi läser av färgen på bilarna med. Men vi har även färgkataloger där kunderna kan välja färg själv. Att lackera är som att spela violin. Händerna kommunicerar med sprutan och lacken, förklarar Sevdo.

Vägen till Gällivare har varit allt annat än spikrak. En liten stad i norr som de aldrig hört talas om när de kom till Sverige. Tio år senare har familjen vuxit och tredje barnet är på väg. Familjen Arifi har hittat hem, till Gällivare.