Kjell Degerman, VD på Adviva är glad över att Tillväxtverket har uppmärksammat hans nya företag.

Tillväxtverket satsar på Adviva 100

För 14 månader sedan öppnade Adviva en vårdcentral. Nu tar de steget längre och öppnar ett tredje Advivabolag där enbart människor med funktionsnedsättning ska anställas.
— Det finns otroliga resurser i samhället och vi måste bli bättre på att ta tillvara dem, säger Kjell Degerman, VD Adviva.

Adviva arbetar aktivt med att utveckla ett nytänk inom vården och vill se hälsa före ohälsa och kunna förebygga vårdbehovet. Genom att erbjuda människor med funktionsnedsättning anställning vill de göra både individ, företag och samhälle till vinnare. Tillväxtverket har bidragit med medel i programmet "Sociala innovationer" till nya bolaget Adviva 100 och kommer att följa med på resan för att se hur företaget utvecklas.

— Det är jättekul och speciellt för att de är så positiva till vår idé. Det känns skönt att äntligen köra igång och pengarna betyder att vi kan starta företaget snabbare än beräknat.

Adviva 100 föddes genom diskussioner med vår personal om vad man kan göra för att utveckla en god hälsa förutom den traditionella sjukvården. 9 januari var det uppstart och till en början har en person anställts för att arbeta med företaget.

— Det här liknar inte FAS 3 utan det är avtalsenliga löner som gäller. Vi kommer även att upprätta affärsmässiga avtal med företag, men även jobba med privatkunder. De samhällsekonomiska vinsterna är stora, bland annat genom mindre belastning på sjukvården. Det genererar även större skatteintäkter och bättre ekonomi. Jag ser mycket positivt på framtiden och tror att Adviva 100 kommer ge mycket tillbaka till samhället.

Även Adviva Hälsocentral fortsätter att utvecklas och har i dagsläget 6100 listade kunder. Man har i oktober anställt två nya läkare från Polen som tillsammans med sina familjer har bosatt sig i Gällivare.

— Det är många goda krafter som samverkar och vi har fått bra hjälp av till exempel Gema Industri, skolan och Komvux för att se till att familjerna ska trivas i Gällivare. Vi har precis anställt ytterligare en läkare och det känns jätteroligt att kunderna uppskattar vår Hälsocentral och att vi fortsätter att växa.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales