Camp Tjuonajokk. Foto: FishYourDream

Tjuonajokk lyfter sig till en ny nivå

Ute i Europa finns en stor efterfrågan av fiskeupplevelser med en hög kvalitativ nivå. Just därför har Tjuonajokk byggt ut sin fiskecamp som ligger i direkt anslutning till en av de sista orörda älvarna, Kaitumälven.

- Redan nu är vår kapacitet för säsongen 2018 bokat med mer än 50 % och bokningar för 2019 finns redan, säger Erik Björklöv som är delägare av Tjuonajokks Fiskecamp.

Besökare kommer från hela världen men schweizare, fransmän, amerikaner och tyskar är den största internationella kundgruppen till campen. Flugfisket efter harr är känt över hela världen men gäddfisket har utvecklats mycket starkt.

- Vi satsar på lokal mat med en hög servicenivå. För att skydda miljön, leverera kvalitet och utveckla en hållbar verksamhet tar vi bara max 30 gäster åt gången, förklarar Erik.

Företaget FishYourDream som driver Camp Tjuonajokk har satsat fem miljoner kronor för att bygga ett nytt hus med hotellstandard. Här finns fem nya dubbelrum, enkelrum, nytt kök, bastu, dusch och ett nytt elverk. Tjuonajokk är en av Sveriges mest kända fiskecamper. Anläggningen hittar du mellan Gällivare och Kiruna, 120 kilometer norr om polcirkeln i hjärtat av norra Lappland.

Öppettider säsong 2018
9 mars – 23 april och 13 juni till 2 september 

Läs mer på Tjuonajokks hemsida.