Utvecklingsenheten söker centrumutvecklare

Gällivare ligger 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor drygt 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och ett varierat kulturutbud. Närheten till vildmarken ger goda möjligheter till fritid och upplevelser av världsklass, året runt. Norrbottenskusten når man på ca 2,5 timme med tåg eller bil. Stockholm ligger ca 2,5 timme från Gällivare med dagliga flygförbindelser. 

Och viktigast av allt. Vi är angelägna och beredd att hjälpa till med att lösa just ditt livspussel.

Här finns ett differentierat näringsliv och mineralutvinning är sedan decennier en huvudsaklig basnäring. Nya delar av Gällivare ska utvecklas i takt med att områden i Malmberget avvecklas, allt som följd av gruvnäringens fortsatta expansion. Det här är landets största samhällsomvandling i sitt slag. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 20 åren. 

Verksamhetsbeskrivning

Gällivare Centrum kommer att genomgå en omfattande utvecklingsprocess de närmaste åren, då verksamheter flyttar från Malmberget på grund av gruvbrytningen. Vi kommer att bygga en ny gymnasieskola, is- och evenemangsarena samt ett multiaktivitetshus för kultur, sport och bad. Detta kombineras med förtätning av bostader samt ytor för kommersiella verksamheter. 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Centrumutvecklare som tillsammans med handlare, fastighetsägare och olika verksamheter i kommunen ska utveckla Gällivares kommersiella centrum. Det omfattar stöd till kommersiella verksamheter som flyttar från Malmberget, att behålla tillgänglighet och attraktivitet i centrum under byggtiden samt etableringsarbete kring nya butiker och verksamheter till nybyggda ytor. Du kommer att arbeta i nära samverkan med företag, organisationer, kommunens samhällsbyggnadsförvaltning med flera.
Du kommer att jobba i en bra utbildad, målinriktat och högt motiverat team. Här finns plats för nytänkande och innovativa, näringslivfrämjande idéer. Om du är en teamplayer, har ett lojalt beteende och jobbar lösningsorienterat så finns här en plats där du aktivt kan bidra till Gällivares nya framtid. 

Kvalifikationer

Vi söker en driftig och kommunikativ person, gärna med nationell/internationell erfarenhet. Du har arbetat med utvecklingsfrågor, har erfarenhet kring företagande och förståelse för företagens villkor, gärna från handel. Din styrka är att självständigt men i tät och förtroendefull samverkan med andra bygga upp utvecklingsprocesser, handlingsplaner och liknande. Du har högskoleutbildning, är van att uttrycka dig i tal och skrift, har datorvana och vana att verka på digitala medier.

Arbetstid/Varaktighet

Projektet Centrumutveckling pågår 3 år under åren 2017- 2019. Heltid. Provanställning kan förekomma.

Tillträde 

Enligt överenskommelse

Ansök här


Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.
 
 
 
Varaktighet/Arbetstid Arbetsgivare
Heltid
Projektanställning
Gällivare kommun
 
Lön Postadress
Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk Tingshusgatan 8-10
98281 GÄLLIVARE
 
 
Ansökan  
Sista ansökningsdag: 2016-12-13
Ange referens: K 356/2016
 
 
 
 
 
Kontaktpersoner
Utvecklingschef Andreas Hinzer, 0970-818 111
Fackliga kontaktpersoner
Fackorganisation Vision *, 0970-818 000 vx
Fackorganisation Akademikerförening *, 0970-818 000