”Vill man så kan man”

Kommunalråden Jeanette Wäppling och Birgitta Larsson har överlämnat fastigheten Hakkas 6:14 till Hakkasbygdens boende ekonomisk förening (HBB). Fastigheten består av flertalet mindre lägenheter och lämnas över tillsammans med ett överlåtelsebidrag för att HBB ska kunna renovera byggnaden.

- Det här är landsbygdsutveckling på riktigt! Den 7 maj överlämnade kommunen gamla ”P-hemmet” till HBB, med pompa och ståt. Ett tillskott av hyreslägenheter som möjliggör utveckling för Hakkasbygden, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.

- Ett av de roligaste uppdragen man har som kommunalråd, att kunna överlämnande denna fastighet och veta att den kommer att bli väl mottagen. En fantastisk bygd i utveckling och många personer med kreativa idéer och vilja att utveckla kommer att ta hand om den, säger Jeanette Wäppling, kommunalråd.

I ett pressmeddelande skriver HBB:
"I Hakkas fortsätter utvecklingsarbetet och framtidstron om en levande landsbygd. Hakkas boende ekonomisk förening har sett över möjligheterna för att stimulera inflyttning och öka attraktiviteten för landsbygden.”

Föreningen såg utvecklingsmöjligheter, dels för huset men också för att kunna nå målet med att skapa boenden till de som vill flytta ut till landsbygden. Vid övertagandet offentliggjordes även ett nytt namn på fastigheten som numera heter ”Björkebo”. Härnäst väntar renoveringar av lägenheterna som kommer att starta under sommaren. Och framöver hoppas föreningen på nytillskott genom tre hus som köpts från LKAB. Husen kan flyttas till bygden så fort som bygglov och markförberedelser är klara.

Föreningen har mottot ”Vill man så kan man” och tillsammans vill de skapa förutsättningar för att de själva och kommande generationer ska kunna bo och leva i en levande bygd.