WebbTV: Hemvändarträffen lockade nya företag

Hemvändarträffen har blivit en populär tradition för både företag och besökare. I år var det dags för sjätte upplagan i Malmbergets sporthall.

Gällivare växer och allt fler företag väljer att etablera sig i kommunen. Samtidigt behövs det ny arbetskraft inom flera områden och då är hemvändarträffen ett populärt rekryteringstillfälle för företagare. 500 besökare trotsade kylan och valde att besöka sporthallen i Malmberget under juldagen där bland annat Northland Resources var på besök för första gången. Boliden och LKAB är två företag som har varit med alla sex år och i år hade de flera spännande arbetstillfällen att berätta om.

Förutom fokus på nya arbeten fanns även Dundret Runt på plats för att locka deltagare till skidtävlingen. Nya bostäder var även ett stort samtalsämne och flera företag fanns på plats för att diskutera alternativen.

Många tog även chansen att träffa gamla vänner eller tittade på handbollsmatcherna mellan MAIF och hemvändare.

Företagen som deltog på hemvändarträffen var: NCC Construction Sverige AB, LKAB, Boliden Aitik, Gällivare kommun, NEAB, Lapplands Lärcentra, Goodtech Projects & Services AB, Gema Industri A Weir Minerals company, IN Gellivare- inflyttningsservice, Expandum AB, Metso Minerals (Sweden) AB, MAIF, Polisen, LICAB, Northland Resources AB, TOP bostäder AB, Dundret Runt, Midroc Electro AB, Boservice i Malmfälten AB och NLL.

Foto: Mats Hillblom, Imega Television AB