Würth öppnar ny butik i Gällivare

Würth Svenska AB har öppnat sin nya butik för industri, bygg, hantverkare och fordonsverkstäder på Per Högströmsgatan i Gällivare. Butiken blir nummer 25 i raden för den rikstäckande kedjan.

Würth Svenska AB grundades 1967 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner. Magnus Bergdahl, försäljningschef, berättar att Malmfälten är en intressant marknad för Würth och att den nya butiken är en del i deras satsning i norra Sverige.

— Vi tror på regionen och vill vara med och bidra till att den fortsätter växa och blomstra. Vi har en butik i Kiruna och vill förse även den här delen av Malmfälten med våra produkter och tjänster, säger Magnus.

Etableringen har hittills lett till tre nyanställningar där man även hoppas kunna förstärka personalstyrkan med en säljare inom bygg och industri inom kort.

Magnus Bergdahl försäljningschef Würth.

— Förutom de två personer som arbetar i butiken så har vi anställt en fordonssäljare som arbetar ute på fältet i anslutning till butiken. Generellt kan man säga att Norrland sticker ut med sin kompetens, vi får in väldigt mycket ansökningar av kompetenta människor och det är en av anledningarna till att vi satsar på den här regionen, förklarar Magnus.

— Vi vill stärka vår position ytterligare i Norrland i och med denna etablering. Gällivare är en expansiv och företagsvänlig kommun, det ger oss goda förutsättningar att öka närheten och servicen till våra kunder. Etableringen är också en viktig del i vår byggsatsning som pågår för fullt, säger Torbjörn Seger, VD för Würth Svenska AB.

Würth finns i 84 länder med 66 000 anställda och omsätter ca 100 miljarder kronor. Würth Svenska AB har ca 370 anställda.

Läs mer på: www.wurth.se

Foto: Daniel Olausson / Media Tales