Youtouch är Årets UF-företag

Välkommaskolans Youtouch UF har utsetts till Årets UF-företag på Norrbottens regionala UF-mässa i Övertorneå. Det betyder att de representerar länet i SM i UF-företagande den 14-15 maj i Stockholm.

Förutom att Youtouch blev Årets UF-företag fick de också förstapris för bästa affärsplan, monter och vara. Dessutom fick de ett andrapris i klassen för bästa webbplats och Gustav Hansson kom på en tredjeplats i kategorin bästa säljare. Ytterligare ett företag från Väkommaskolan med Victoria Israelsson, Alexander Ölvebo, Viktor Becker och Nils Ehrensky från Gällivarespelet UF tog hem förstaplatsen för bästa logotyp.

Cecilia Ljunggren, Alexander Nordvall, Sarah Andersson, Linn Hallén, Victoria Åhl, Gustav Hansson och Jessica Ågren går på Välkommaskolans samhällsprogram med företagsinriktning och driver Youtouch UF. Tillsammans har de tagit fram skinnhandskar med en touchfunktion, vilket helt enkelt betyder att man inte behöver ta av sig handskarna för att använda touchskärmar utomhus.

— Handskarna kommer från Hestra och i samarbete med lokala sömmerskor har de fått ett mönster av silvertråd på pekfinger och tumme vilket gör att de fungerar på touchskärmar. Tråden är mjuk som en sytråd och repar inte känsliga skärmar, förklarar Alexander Nordvall, VD Youtouch UF.

Nu hoppas de i första hand på framgång i SM i UF-företagande och därefter på ett fortsatt gott samarbete med Hestra. Men det finns också långsiktiga planer om att fortsätta leverera smarta lösningar till klädes- och teknikindustrin med mode och funktion i fokus.

— Vi är självklart jätteglada att allt slit har lönat sig. Det har blivit många sena kvällar som nu har gett resultat, förklarar Cecilia Ljunggren, ekonomiansvarig och Victoria Åhl, försäljningsansvarig.

Läs mer på www.youtouchuf.se och www.gallivarespeletuf.se

Foto: Michael Renström, imega promotion