Sedan starten 2010 har DDIG vuxit och idag är de 12 heltidsanställda som arbetar och verkar i många olika branscher vilket kräver extra mycket av deras personal.

Högt siktar högre

Långt upp, djupt inne eller bara allmänt mörkt och svåråtkomligt. Där hittar du personalen som arbetar hos DDIG när de smidigt och säkert kommer åt platser där inget annat än fåglar når.
– Vi upplever att tjänsterna med klättring kan utvecklas och att detta bara är en början, säger Sandra Eklid, vd DDIG.

DDIG, eller DD i Gällivare, arbetar till största del med klättring inom industri och gruvnäring. De utför arbeten där det annars är svåråtkomligt, riskabelt och ofta tidskrävande. Det kan handla om att montera slitplåtar, målning, gjutning, tvättning, bearbetning av stål och upphängning av kabel.

– Det är ett mycket kostnadseffektivt sätt att arbeta. Man behöver inte bygga upp några ställningar för vi arbetar direkt på plats med mänsklig kraft och säkerhetslinor, säger Sandra Eklid.

Sedan starten 2010 har DDIG vuxit och idag är de 12 heltidsanställda. Företaget verkar i många olika branscher vilket kräver extra mycket av deras personal.

– Tack vare det och med många års erfarenhet, har vi utvecklat ett team som är kapabelt att ta sig an många uppgifter. Utmaningarna för framtiden är att utveckla tjänsterna för vi tror att fler och fler kommer att börja använda sig av klättring, säger Sandra Eklid.

Sandra Eklid anställdes av DDIG för två år sedan och från och med den 1 oktober är hon vd för företaget. Hon har många nya idéer och tror på en mycket ljus framtid för företaget.

– Jag är utbildad inom klättring och trivs bra på fält. Jag har arbetat med olika arbetsuppgifter som finns inom DDIG men som vd arbetar jag nu mest administrativt med att utveckla företaget.

Mer information om DDIG: ddig.se

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: DDIG

Text är fri att användas av media och kräver ingen byline.