Petter Lundgren har drivit gymmet Arctic Athletic i två år samtidigt som han arbetar deltid som låssmed.

En atlet med visioner

24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. På Arctic Athletic kan kunderna träna när de vill och det var även tanken när Petter Lundgren öppnade gymmet.

När vågen stannade på 115 kilo fick Petter Lundgren nog och bestämde sig för att gå ner i vikt. Han började med promenader och slutade dricka läsk, äta ostbågar och godis. Istället åt han vanlig husmanskost och det tog inte lång tid innan han hade gått ner 30 kilo.

— Jag slutade snusa efter jag hade gått ner i vikt och tänkte att jag skulle ersätta det beroendet med ett annat och började träna.

Han började snusa igen, men träningen förvandlades till en livsstil. Han tränade på gymmet i Malmbergets sporthall, men då det inte fyllde hans behov så bestämde han sig för att starta ett eget och öppnade Artic Athletic i maj 2013. Petter Lundgren har inte tagit hjälp av någon utan har gjort allt arbete med att starta företaget själv. 

— Jag har en lokal för gymmet och en för mitt arbete som personlig tränare, men i framtiden vill jag samla all verksamhet. Det är mycket enklare för mig. Men det är svårt att få tag på bra lokaler i Gällivare.

Petter Lundgren är även certifierad kost- och träningskonsult, kostrådgivare och funktionell tränare. Han berättar att det går upp och ner för företaget eftersom han inte marknadsför sig, men att han har regelbundna kunder vilket är det han strävar efter.

— Jag arbetar även deltid som låssmed vilket är perfekt. Istället för att ha tio kunder om dagen kan jag koncentrera mig på dem jag har. Jag har inte heller några planer på att anställa utan jag kör på själv. Det enda mål jag har i framtiden är som sagt att hitta en annan lokal för mina verksamheter.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.